Hogyan vágjunk bele? Otthontervezés az alapoktól

2019.02.27

Néhány hete - a szokásos kávézós negyed órás megbeszélésünk keretében - a kávéillatos irodában ücsörögve, kanállal a kezünkben arról beszélgettünk, hogy Pétert milyen kérdésekkel és problémákkal keresik meg az ügyfelek. Ki, milyen hibákat ejt információ és tapasztalat hiány miatt. Csomó olyan hibát, amit el lehetett volna kerülni, ha időben felvették volna vele a kapcsolatot és tanácsot kértek volna. Sajnálkoztunk, siránkoztunk, majd arra jutottunk, hogy ez egy annyira általános probléma, hogy valahogy jó lenne megoldást nyújtani rá. 

Így született meg az Otthon Tervező Workshop gondolata. Jelenleg még próbaüzemmódban van (itt is köszönjük a bizalmat és a sok támogatást). Úgy tűnik, hogy olyan területet találtunk, ahol igenis szükség van a segítségünkre, a szaktudásunkra és a tapasztalatunkra. Telekválasztás, ügyintézés, szövevényes szabályozás, hatalmas felelősség, sok-sok munka, vesződség, életre szóló projekt. Ez mind egy házépítés. Mérföldkő az ember életében. Akinek már van, jó eséllyel napra pontosan tudja, hogy mikor vették a telket, ki volt a tervező és mikor költöztek végre be. Mérhetetlen büszkeség, teljes joggal. 

Az otthon tervezés sok szereplős játék, ezért sok idegeskedéssel, szervezéssel, döntéssel jár. Tudjuk, mert ebben nőttünk fel. Péter is, én is. A vasárnapi ebédnél nálunk az volt a téma, hogy a szaki vajon a kiírt anyagokat építette-e be, és hogy vajon minden szereplő tisztában van-e a felelősségével és kötelességeivel? Én már tíz évesen tudtam, hogy mi az a statikai állékonyság, az E gerendás födém és a fényinterferencia... :) A cégben összeadódva sok évtizednyi tapasztalat és tudás halmozódott fel. Ezért döntöttünk úgy, hogy most itt az ideje, hogy kitoljuk (vagyis húzzuk) azt az alkalmat, amikor először találkozunk és konzultálunk. Egy nulladik alkalmat teremtünk, hogy egy sokkal megalapozottabb, ez által jobb döntéshez segítsük a leendő építtetőket.

Úgy gondoltuk, hogy rendszeres időközönként kerül majd megrendezésre a workshop, illetve igény esetén kiterjesztjük a témát a kivitelezéssel és a pénzügyi résszel. 

Nagyon izgatottak vagyunk, mert ma lesz az első alkalom!

A workshop ötlete felkeltette a helyi újság, a Hírtükör riporterének érdeklődését is, így múlt csütörtökön volt szerencsénk interjút adni. Köszönjük a lehetőséget!

Az elkészült cikk IDE kattintva olvasható!